Att inte längre vara ungdom

Snubblade över lista över tecken på att en kanske inte kan klassas som ungdom längre. Jag kunde pricka av en hel del…

”Du har krukväxter hemma som lever och mår bra.” Tja, det finns krukväxter härhemma. De lever. Det kan dock diskuteras om de mår bra. Mina fingrar är inte de grönaste i världshistorien direkt.

”Du har lite dålig koll på vad en öl kostar på krogen.” Eh, har typ ingen koll alls på det. Det händer (nångång ibland, för att vara lite snäll mot mig själv) att jag går på krogen, men vet inte spontant vad ölen kostar.

”Du har en stor kyl och frys, fyllda med det du planerat laga framöver.” Jo, har stor kyl och frys, och de är rätt så välfyllda. Med riktig mat, och inte typ öl och ketchup.

”Alla sängar smalare än 160 är för smala att delas med någon.” Jepp, jag vill ha utrymme själv. Har delat på en sjuttiosäng när jag var yngre, och bara tanken känns jobbig nu.

”Du tränar inte för att vara snygg utan för att mota krämpor.” Hm, ok då, det är faktiskt en anledning. En blir ju inte precis yngre. Och jag känner mig rätt stel ibland. Fast lite snygg vill jag vara. Också. Faktiskt. Jo, jag har en del ytliga sidor, och står för dem.

”Du gillar inte att hänga på ställen med hög musik, för det är så svårt att höra vad andra säger.” Usch ja, den känner jag igen mig jätteväl i. Och jag känner mig verkligen som en typ tvåhundra år gammal tant när jag kommer på mig själv med att tänka att det var väldigt vad högljutt det är. Var är min rollator liksom?

”En film som börjar klockan 21 måste vara kort och (helst) utan reklamavbrott för att du ska orka sitta uppe och se den.” Kommentar överflödig. Somnar typ i soffan annars.

”Favoritprogram: Antikrundan.” Det har jag å andra sidan alltid tyckt om. Även när jag var ung liksom på riktigt.

”Du börjar tänka på hur du lyfter saker.” Får ont i ryggen annars. Och ont på en massa andra ställen. Superjobbigt ju.

”Du hittar hår på nya ställen av kroppen.” Det stämmer, och det är fett mycket tyvärr. Hatar det, och älskar min pincett.

Fast gammal. Jag? Nepp, det vägrar jag gå med på.

För övrigt innehöll listan fler punkter, men dem kände jag inte riktigt igen mig i, så dem struntar jag i.

56/100

Annonser

En reaktion på ”Att inte längre vara ungdom

  1. Man är så gammal som man känner sig, heter det ju! I så fall har jag och förmodligen alla andra väldigt olika åldrar, beroende på vilken dag och situation man är i.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s